Džeko: Ne treba nam motiv, znamo šta trebamo raditi

Kapiten bh. reprezentacije

Džeko: Ne treba nam motiv, znamo šta trebamo raditi

Bh. reprezentacija će jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo odigrati sutra u Briselu protiv domaće selekcije Belgije. 

Edin Džeko je svjestan da Belgija u ovom trenutku slovi za jednu od najboljih evropskih reprezentacija, ali ističe da će kao kapiten zajedno sa svojim saigračima dati maksimum za dobar rezultat. 

"Prednost od tri boda daje im sigurnost, ali znamo da su oni, kao uostalom i mi pod velikim pritiskom jer svaki bod je veoma bitan. Belgija je jedna od najboljih evropskih ekipa, svjesni smo da igramo protiv ozbiljne reprezentacije i tako treba i da se postavimo", izjavio je Džeko. 

Na pitanje da li se opet može upisati u listu strijelaca protiv Belgije, Džeko je odgovorio:

"Svi mi volimo velike utakmice, zato i igramo fudbal, a ovo je sigurno jedna od najvećih u kvalifikacijama. Igračima ne treba veći motiv, znamo šta trebamo raditi, a ja personalno ću dati sve od sebe na terenu i, tada je sve moguće. Važno je da igramo dobro kao ekipa, jer onda će do izražaja doći i svaki pojedinac."

Napadač italijanske Rome vjeruje u veliku podršku navijača, koji su ranije bili dvanaesti igrač bh. reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Vjerujem da ćemo imati veliku podršku, jer to nam je veoma važno u ovom meču. Uostalom, navijači su  uvijek bili naš 12 igrač, gdje god da igramo, pa ne sumnjam da će tako biti i sada. Ono što mogu obećati u ime ekipe jeste, da ćemo dati svaki atom snage, kako bi ostvarili dobar rezultat."

Izabranici Mehmeda Baždarevića večeras će u 19:00 sati na stadionu „King Baudouin“ održati službeni trening, prije kojeg je zakazana i konferencija za medije. Utakmicu između Belgije i BiH će suditi Manuel de Sousa iz Portugala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.