Ikanović: Remi protiv Travnika je realan rezultat

Vezista Bratstva za SportSport.ba

Ikanović: Remi protiv Travnika je realan rezultat

S. Mlaćo

Nogometaši Bratstva u jednom od derbija 11. kola Prve lige Federacije remizirali sa ekipom Travnika (2:2), iako su gosti nakon 35.minuta vodili sa 2:0.

Domaći su se uspjeli vratiti,a  jedan od dva pogotka postigao je Eldar Ikanović koji je u 67.minuti matirao novog reprezentativca Kosova Adisa Nurkovića za ispostavit će se kasnije konačan rezultat ovog duela.

"Očekivali smo tešku utakmicu što se i ispostavilo tako. Mogu reći dva različita poluvremena,  a loše smo ušli u utakmicu gdje je Travnik bio bolja ekipa i mogli su nam zabit i više golova. Na sreću postigli smo taj gol i smanjili prednost do poluvremena. U drugo poluvrijeme smo ušli onako kako smo se dogovorili da krenemo i od početka utakmice gdje smo prvih 20 minuta napravili pritisak i stvorili 4 ili 5 reći ću mrtvih šansi uz dvije pogođene stative. Sreća nas nije poslužila, iako smo postigli taj drugi pogodak i na kraju kad se sve ispostavi možda je remi i realan rezultat. Čestitao bi Travniku na zasluženom bodu i poželio puno sreće u nastavku prvenstva", kazao je Ikanović za SportSport.ba.

Bratstvo trenutno zauzima drugo mjesto sa 22 osvojena boda, koliko ima i prvoplasirano Orašje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Trenutno smo drugi, ali prvih pet ekipa je tu blizu i svi se bore da prezime na prvoj poziciji. Imamo dobru i kvalitetnu ekipu i siguran sam da ćemo se borit da završimo kao lideri jesenjeg dijela prvenstva. Sada imamo tešku utakmicu u Bihaću gdje ćemo pokušati da napravimo što bolji rezultat", dodao je nogometaš Bratstva Eldar Ikanović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi