Problemi i za Borac: Nadzorni odbor podnio ostavku

Dug kluba ogroman

Problemi i za Borac: Nadzorni odbor podnio ostavku

M. Šljivak

Fudbalski klub Borac je na večerašnjoj sjednici Skupštine ostao bez Nadzornog odbora.

Oni su donijeli odluke o ostavci, pa je Borac ostao bez predsjednika Upravnog odbora i predsjednika Skupštine.

Predsjednik kluba u ostavci Draško Ilić, ostaće član Skupštine, a u tehničkom mandatu će kao direktor kluba djelovati Robert Zrilić, dok će Siniša Račić biti direktor društva za marketing.

Oformljena je Radna grupa u sastavu: Milan Granula, Draško Žarić, Goran Đukić, Goran Talijan i Oliver Gačić, koji će sarađivati s novim rukovodstvom, ako se ono izabere.

Dugovi  kluba iz Banja Luke su ogromni. Trenutno Borac duguje oko 13,5 miliona KM, pa je i stadion odlukom Skupštine vraćem gradu, jer nemaju sredstava za plaćanje naknada.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je u teškoj situaciji. Za sada izlaza iz krize nema ni na vidiku, a klub tone sve dublje i dublje.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti