SportSport.ba izabrao tim 19. kola Premijer lige

SportSport.ba izabrao tim 19. kola Premijer lige

O. Lekić

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a SportSporrt.ba izabrao je tim kola.

Nevres Fejzić (Metalleghe): Ekipa iz Jajca je na otvaranju drugog dijela sezone u Banjoj Luci sa minimalnih 1:0 savladala Široki Brijeg. U dosta tvrdoj utakmici istakao se i golman domaće ekipe, koji je i više nego korektno odradio svoj posao. Nije Fejzić imao mnogo posla, no nekih petnaestak minuta prije kraja odbranio je zicer Menalu pa se može reći da je uz asistenta Smajića i strijelca Vidovića najazaslužniji za tri boda.

Siniša Stevanović (Željezničar) - Plavi su stigli do pobjede na gostovanju kod Krupe. Slavili su sa minimalnih 1:0, a po desnoj strani dobru partiju je pružio Siniša Stevanović. U odbrani je meže se reći odigrao bez greške, dok je u nekoliko navrata pravio probleme odbrani domaće ekipe. U prvom poluvremenu je sjajno šutirao sa nekih 25 metara, no na njegovu žalost golman krupe je bio na visini zadatka.

Emir Jusić (Čelik) - Čelik je u fenomenalnoj atmosferi Bilinog polja uspio ostati neporažen u duelu sa liderom Zrinjskim (1:1). Kapiten Čelika odigrao je sjajnu partiju na mjestu stopera, u zračnim duelima je bio neprikosnoven i nije dozvolio ponajboljem napadaču lige Jasminu Mešanoviću da se "razmaše".

Aleksandar Kosorić (Radnik) - Ekipa iz Bijeljnije nije imala problema u duelu sa Olimpicom. Slavio je Radnik rezultatom 2:0, a već u svojoj prvoj utakmici nekadašnji kapiten Željezničara pokazao je da će biti veliko pojačanje za aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine. Kosorić je sjajno komandovao odbranom Radnika i zajedno sa svojim kolegama iz zadnjeg reda nije dozvolio Vukovima da ozbiljnije zaprijete. 

Stanko Ostojić (Radnik) - Fenomenalnu partiju u dresu Radnika u duelu sa Olimpicom pružio je Stanko Ostojić. Iskusni fudbaler je najzaslužniji za pobjedu ekipe iz Bijeljine, a svoju dobru igru krunisao je sa dvije asistencije.

Anel Hebibović (Sarajevo) - Fudbaleri Bordo tima su u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali Vitez sa minimalnih 1:0. Nisu izabranici Mehmeda Janjoša briljirali na ovom susretu, no na kraju su ipak uspjeli doći do velika tri boda sa kojima su smanjili zaostatak za vodećim Zrinjskim, a jedini pogodak postigao je Hebibović. Fudbaler Sarajeva se dosta dobro snašao pred gostujućim golom nakon što je Anđušić pogodio stativu.

Adnan Šečerović (Mladost) - Mladost je bez većih problema nadigrala Slobodu na domaćem terenu. Slavila je ekipa iz Kaknja rezultatom 3:1, a sjajnu partiju pružio je nekadašnji veznjak Željezničara. Šečerović je sjajno odradio posaom kako u igri prema naprijed, tako i u odbrani i već u svom debiju je pokazao da će biti veliko pojačanje za ekipu koju s klupe predvodi Husref Musemić.

Tomislav Tomić (Zrinjski) - Iako Zrinjski nije uspio savladati Čelika u Zenici, Tomić je odiigrao još jednu dobru utakmicu. Bio je najbolji igrač gostiju iz Mostara, a svoju dobru igru krunisao je i sjajnim pogotkom za vodstvo Zrinjskog, pa  se zasluženo našao u timu kola. 

Sulejman Smajić (Metalleghe) - Iako polako ulazi u pozne igrače godine nekada jedan od najboljih igrača Premijer lige i dalje pruža dobre partije. Najbolji je igrač ekipe iz Jajca što je pokazao i u susretu sa Širokim Brijegom. Držao je sredinu terena, a njegova asistencija Vidoviću za pobjedonosni pogodak Metalleghea je nešto što često ne viđamo na bosanskohercegovačkim terenima.

Antonio Vidović (Metalleghe) - Ekipa iz Jajca je u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladala Široki Brijeg sa minimalnih 1:0 i došla je do velika tri boda u borbi za ostanak u društvu najboljih bh. klubova. Jedini pogodak na susretu postigao je napadač Antonio Vidović koji je u januarskom prelaznom roku stigao u Metalleghe iz Orašja.

Marko Obradović (Radnik) - Sigurno ponajbolji napadač Premijer lige još  jednom je pokazao svoje kvalitete. Odbrani Olimpika je konstantno pravio probleme, a postigao je i fenomenalan pogodak za vodstvo Radnika.  

Igrač kola: Stanko Ostojić
Trener kola: Mato Neretljak

Igrač sezone:
Stanko Ostojić 10 bodova
Adnan Šećerović 8 bodova
Emir Jusić 6 bodova
Sulejman Smajić 4 boda
Darko Obradović 2 boda

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti