Bordo tim dočekuje Zrinjski na Koševu

Hurtić: Bit će promjena u ekipi u odnosu na derbi

Danas je u prostorijama FK Sarajevo održana press konferencija uoči predstojeće utakmice 2. kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog.

Prisutnim su se obratili šef stručnog štaba Almir Hurtić i fudbaler bordo kluba Mersudin Ahmetović, a trener Sarajeva je poručio da je njegova ekipa potpuno spremna za duel koji slijedi.

"Pred nama je veliki derbi. Stanje u ekipi je dobro, treninzi su u prošloj sedmici prošli kako treba i niko se ne žali na povredu. Ovu sedmicu smo iskoristili da analiziramo utakmicu protiv Željezničara, a odigrali smo i dvije prijateljske utakmice. Osim Mihojevića i Kovačevića, svi su spremni i jedva čekaju da izađu na teren. Benko i Duljević? Oni su tu, bili su u konkurenciji za utakmicu protiv Željezničara, pa će biti i za Zrinjski", koji je potom govorio o sljedećem rivalu:

"Zrinjski je težak protivnik i snažna ekipa koja ima kontinuitet. Trenutno su možda i u prednosti u odnosu na nas, s obzirom na njihovu uigranost. Bez obzira na težinu protivnika, vjerujemo u sebe i u dobar rezultat. Vjerujem također i u to da će utakmicu odlučiti sitnice "

Trener Sarajeva je otkrio da će napraviti određene promjene u sastavu.

"Ne želim sada otkrivati sastav, ali mogu reći da će biti promjena u odnosu na derbi na Grbavici".

Hurtić očekuje dobru posjetu na Koševu.

"Navijači su naš dvanaesti igrač. Želimo da ih dođe što više, jer su nam zaista potrebni. Učinit ćemo sve da se zajedno radujemo na kraju utakmice".

Za kraj, trener Sarajeva je dao svoj komentar i na novi format takmičenja u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Skraćenje lige sa 16 na 12 klubova je pun pogodak. Svaka utakmica će biti zahtjevna, a mi se želimo što prije adaptirati na ovaj novi tempo. Vjerujem da će se kvalitet lige podići na jedan viši nivo".

Meč Sarajeva i Zrinjskog igra se u sutra (nedjelja), s početkom u 19 sati i 45 minuta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi