Begić, Rizvić i Preldžić igraju za BiH?
Izrazio želju da igra za BiH: Emir Preldžić

Delegaciji KSBiH u Ljubljani

Begić, Rizvić i Preldžić igraju za BiH?

Delegacija Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine boravila je danas u Ljubljani, gdje je obavila razgovore sa selektorom Slovenije oko nastupa trojice bh.košarkaša za svoju domovinu.

Nekadašnji trener sarajevske Bosna ASA BH Telecoma, a danas šef stručnog štaba ljubljanske Olimpije i selektor slovenačke košarkaške reprezentacije, Jure Zdovc, izjavio je danas tokom razgovora sa predstavnicima Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine kako u svojoj ekipi ne želi ni jednog igrača koji neće da nastupa u dresu sa državnim grbom, bilo da se radi o Slovencima ili Bosancima i Hercegovcima. Igrači sami mogu izabrati za koga će igrati!

Rođeni Bosanci, Mirza Begić, Emir Preldžić i Hasan Rizvić, tako bi mogli zaigrati u državnom dresu Bosne i Hercegovine, ukoliko se postigne dogovor između dva nacionalna saveza. FIBA je već ranije izrazila spremnost da ispoštuje svaki dogovor koji postignu savezi.

Svakako da bi spomenuta trojka vrhunskih košarkaša, a pogotovo se to odnosi na Emira Preldžića, kojem predviđaju izbor u prvoj rundi NBA drafta, itekako bila od koristi selektoru bh. nacionalnog tima Mensuru Bajramoviću, a kako saznaje SportSport.ba Preldžić je već dao načelni pristanak da obuče dres svoje domovine.

Sada preostaje još da se postigne dogovor sa Košarkaškim savezom Slovenije, za koju je Preldžić nastupao u mlađim kategorijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.