Kakanj doveo tri pojačanja, klub napustila šestorica igrača

Početak pripreme zakazan za 25. august

Kakanj doveo tri pojačanja, klub napustila šestorica igrača

D. Rakanović

Košarkaši Kaknja krenuće sa pripremama 25. augusta kada će trener Josip Pandža izvršiti prozivku za predstojeću sezonu. 

Nakon što prošle sezone nisu ostvarili ostvarili zapažene rezultate kada su završili na poslejdnjoj poziciji u Ligi za prvaka, čelnici Kaknja odlučili su se na drastičnije promjene u igračkom kadru. 

Ekipu su napustili Obrad Tomić koji je pojačao beogradski Partizan, Vojin Svilar, Dejan Šakotić, Tihomir Vranješ, Aldin Đelmo i Naser Đozić kojima su istekli ugovori. 

Čelnici Kaknja za sada su doveli trojicu pojačanja. Krilni centar Nermin Buza vraća se u Kakanj nakon što je prošle sezonu igrao za Bošnjak i Vogišću. Ekipi Josipa Pandže pridružili su se i dosadašnji bek Građanskog iz Bijeljine Danilo Negovanović i Nebojša Pavlović nekadašnji kapiten banjalučkog Borca koji je u posljednjem periodu nastupao u inostranim klubovima. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kapiten ekipe Kaknja i naredne sezone biće Aldin Muflizović, a od igrača iz prošle sezone ugovore imaju i Ermin Dedić, Eldar Merdanović, Željko Palavra, Haris Ćurevac i Rijad Smajlović.

Lista pojačanja nije zaključena, Kakanj na tržištu je u potrazi za dvojicu igrača na poziciji playmakera i jednog igrača na visokim pozicijama. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi