Play Off siguran u Tuzli

Liga 6

Play Off siguran u Tuzli

E. Škorić

Play Off je u devetom kolu Lige 6 slavio sa 89:80 protiv Jedinstva.

Košarkašice Play Offa ostvarile su u Tuzli osmu pobjedu i najvjerovatnije će sa drugog mjesta u doigravanje za prvakinje Bosne i Hercegovine.

Gošće iz Sarajeva imale su već nakon prve dionice 22:14 vodstvo, te su ga sačuvale do kraja utakmice.

Džinić je predvodila Play Off sa 21 poenom i pet skokova, dok je Babić ubacila 19 poena uz osam skokova i osam asistencija. Sjajna je bila i Delić sa 18 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kod Jedinstva se istakla Brčaninović sa 21 poenom i sedam skokova, dok je Alagić ubacila 18, a Ikanović 17 poena uz osam skokova i sedam asistencija.

Jedinstvo je na učinku od četiri pobjede i pet poraza, ali definitivno će igrati uz Čelik, Play Off i Rudar završnicu prvenstva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.