Amerikanci žele osnovati "Kup gubitnika"
Foto: EPA

U SAD-u ne mogu prežaliti neuspjeh u kvalifikacijama

Amerikanci žele osnovati "Kup gubitnika"

Nekoliko reprezentacija koje su u prošlosti bile redovne učesnice Svjetskih prvenstava narednog ljeta neće putovati na Mundijal u Rusiji, a čini se da je neuspjeh u kvalifikacijama najteže pao Amerikancima.

Reprezentacija SAD-a je u proteklim godinama bila redovan gost na Mundijalima, ali se za predstojeći nije uspjela kvalifikovati, te je svoje mjesto prepustila Panami.

Amerikance je posebno zabolio poraz od Trinidada i Tobaga u proteklim kvalifikacijama CONCACAF zone, a činjenica da neće biti u Rusiji narednog ljeta ih je toliko razočarala da sada žele pokrenuti novo takmičenje.

Naime, pojedini ugledni svjetski mediji (Goal, USA Today) su prenijeli informacije da Fudbalska federacija SAD-a želi osnovati kup takmičenje koje bi se trebalo održati narednog ljeta, baš poput Mundijala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na ovom "Kupu gubitnika" bi, prema ideji Amerikanaca, trebale učestvovati najbolje ekipe koje nisu izborile plasman u Rusiju.

Tako bi na ovom turniru učešće mogle uzeti reprezentacije Italije, Holandije, Čilea, Gane, Irske ili Velsa. Ipak, za sada je čitava stvar samo ideja, a nismo sigurni da bi se ista pretjerano svidjela FIFA-i.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi