Argentina bolja od Kolumbije, Ekvador i dalje neporažen

Četvrto kolo kvalifikacija za SP 2018.

Argentina bolja od Kolumbije, Ekvador i dalje neporažen

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine ostvarila je prvu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Argentinci su u okviru četvrtog kola kvalifikacija savladali u derbiju Kolumbiju na gostujućem terenu. Gosti su slavili sa minimalnih 1:0, a junak Argentine bio je Biglia koji je postigao jedini gol na utakmici u 20. minuti.

Selekcija Argentine se nakon četiri kola nalazi na petom mjestu sa pet bodova, dok je Kolumbija na sedmoj poziciji sa jednim bodom manje.

Ekvador je nastavio niz bez poraza i upisali su svoju četvrtu pobjedu. Ovaj put "nastradala" je Venezuela.

Ekvadorci su slavili na gostovanju sa 3:1, a golove su postigli Martinez, Monero i Caicedo, dok je jedini gol za domaće u finišu utakmice postigao Joseph Martinez. Ekvador je ubjedljivo prvi sa 12 bodova, dok je Venezuela fenjeraš bez osvojenog boda iz četiri utakmice.

Kvalifikacije za SP:

Kolumbija - Argentina 0:1

Venezuela - Ekvador 1:3

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:


Biglia GOAL (0:1) Colombia vs Argentina by OfficialGoals 


Venezuela 1-3 Ecuador - All Goals and... by zidanekrisz

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.