Atalanta slavila, Zukanoviću pola sata

Italijanska Serija A

Atalanta slavila, Zukanoviću pola sata

Fudbaleri Atalante slavili su danas u okviru 21. kola italijanske Serije A protiv Sampdorije sa 1:0.

U prvom poluvremenu gledatelji su vidjeli samo jednu dobru priliku i to za gostujuću ekipu, a u njoj se našao Patrik Schick, ali je šutirao preko gola. 

Drugo poluvrijeme donijelo je daleko više uzbuđenja i jedan pogodak. Prvo je Alejandro Gomez u 54. imao dobru priliku za domaće, ali golman gostiju je sjajno intervenisao. Ipak, samo minut kasnije isti fudbaler je sa bijele tačke savladao golmana Sampdorije.

Do kraja meča gosti su učinili sve da dođu barem do boda, a veoma dobru priliku ponovo je imao Schick, ali njegov udarac je izblokiran pa je ostalo 1:0 za domaće.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naš reprezentativac Ervin Zukanović igrao je od 61. minute utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi