Begović: Nisam došao u Chelsea da bih sjedio na klupi

Želi se oprobati među najboljim

Begović: Nisam došao u Chelsea da bih sjedio na klupi

Reprezentativni golman naše reprezentacije Asmir Begović je ovog ljeta iz Stokea prešao u Chelsea.

Neposredno prije utakmice sa Barcelonom u okviru International Champions Cupa (2:2, Begović nije branio), naš golman je dao interesantan intervju u kojem je najavio borbu za mjesto prvog golmana već u narednoj sezoni.

"U Chelsea nisam došao da sjedim na klupi. Želim se oprobati protiv Courtoisa, koji je jedan od najboljih svjetskih golmana. Vjerujem u sebe, jer da nije tako - ne bih došao u London", rekao je Begović.

Na pitanje šta ga je privuklo na Stamford Bridge, Begović je istakao:

"Privukao me izazov koji donosi igranje u klubu kao što je Chelsea. Osim toga, bitnu ulogu odigrao je menadžer Jose Mourinho, te kvalitetni igrači koji igraju za Chelsea. Držat ću glavu pognutu i naporno trenirati kako bih pomogao ovoj ekipi u budućnosti".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi su Begovićev prelazak u Chelsea posmatrali sa velikom dozom skepticizma, a neki su ga protumačili i kao 'odlazak za novcem'.

"Svako ima svoje mišljenje, ali za mene je Chelsea bio više od probavanja nečeg novog. Mislim da sam u toj fazi karijere kada se trebam oprobati protiv najboljih, a to je primarni cilj zbog kojeg sam došao ovdje. Ponavljam, nisam došao da budem rezerva. Nadam se da ću upjeti pokazati za šta sam sve sposoban, te da ću u konačnici pomoći svom novom klubu", zaključio je Asmir Begović, nova 'jedinica' kluba sa Stamford Bridgea.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.