Bilić: Život ne čeka, treba nastaviti dalje

Osvrnuo se na incident u Dortmundu

Bilić: Život ne čeka, treba nastaviti dalje

E. Škorić

Menadžer West Hama Slaven Bilić šokiran je zbog napada na autobus dortmundske Borussije, ali ističe da je nemoguće spriječiti takve strahove.

Ono što se dogodilo u utorak navečer, naravno nije ništa što nismo već vidjeli, ali takve stvari nažalost se dešavaju i teško ih je zaustaviti. Bombaški napad na autobus Borussije primjer je vremena u kojem živimo, a sve je komentarisao i hrvatski trener Slaven Bilić.

"Sjećam se jednom, kad sam bio u Turskoj, Fenerbahče i Trabzon su igrali i napadnut je trener. Došlo je do pucnjave. Ti ljudi rade takve stvari jer ne žele da se drugi osjećaju sigurno. Ne samo nogometaši. Niko nije siguran", rekao je Bilić, dodavši:

"Moraš pokušati s normalnim životom. Suosjećamo se s Dortmundom, naravno, to je bio pravi šok. No, moraš nastaviti dalje i raditi svoj posao. Život ne čeka. No, ne znam kako je Dortmund mogao da zaustavi taj napad? To je nemoguće. Jedan klub ne može ništa napraviti".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Imali su i u West Hamu jednu paničnu situaciju, kada je napadač Andy Carroll napadnut i uz prijetnju vatrenim oružjem je opljačkan dok se vozio kući s treninga. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi