Brazil lako sa Peruom, Urugvaj razbio Čile
Foto: EPA

Nastavljene južnoameričke kvalifikacije za SP

Brazil lako sa Peruom, Urugvaj razbio Čile

Sinoćnjim utakmicama je kompletirano 4. kolo južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

U najzanimljivijoj utakmici noći, Urguvaj je pregazio Čile rezultatom 3:0 i tako stigao do svoje treće pobjede u kvalifikacijama.

Na prvi gol se čekalo do 23. minute, a tada je Godin na asistenciju Coatesa pogodio za rezultat prvog poluvremena. Rolan je u 61. minuti povisio na 2:0, da bi odlični Caceres četiri minute kasnije dotukao aktuelnog prvaka Južne Amerike i postavio konačan rezultat utakmice.

Istim rezultatom slavio je i Brazil, koji se (neočekivano) lako obračunao sa Peruom. Douglas Costa je u 22. minuti pogodio glavom nakon ubačaja Williana, da bi potom u 57. minuti asistirao Augustu koji je pogodio za 2:0. 

Konačnih 3:0 postavio je Filipe Luis, kojem u 76. minuti nije bilo teško pogoditi u nebranjenu mrežu gostujuće selekcije.

Paragvaj je na svom terenu uz dosta muke savladao Boliviju i tako uhvatio priključak za vodećim ekipama u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Svi pogoci viđeni su u drugom poluvremenu, tačnije u rasponu od 59. do 64. minute. Prvo je Duk šokirao publiku u Asuncionu i donio vodstvo Ekvadoru, nakon čega su Lezcano i Barrios ekspresno preokrenuli rezultat i donijeli Paragvaju važnu pobjedu.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.