Selektor Crne Gore

Brnović: Švedska nije Zlatan Ibrahimović!

Fudbalska reprezentacija Crne Gore, baš kao i naš nacionalni tim, još uvijek je bez pobjede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. 

Crnogorci u subotu igraju sa Šveđanima, a za ovaj duel neće moći računati na kapitena Mirka Vučinića. Ipak, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović optimista je pred sutrašnju utakmicu protiv Švedske u Podgorici.

"Idemo na pobjedu. Ono što me raduje jeste da su mnogi igrači povratili status prvotimca u svojim timovima. To se osjeća na treninzima, a upravo nam je to falilo protiv Austrije. I kada bi uzeli bod ima još mnogo da se igra, i možemo da se 'vadimo' jer ima još mnogo bodova u igri. Sigurno je da nam u ovom trenutku trebaju tri boda i ići ćemo da ih uzmemo, kako zbog samopouzdanja, tako i zbog još nekih drugih stvari. Mislim da imamo snage za to", kazao je Brnović.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije itekako vjeruje u sposobnosti njegovog tima, ali poznaje i kvalitet protivnika.

"Šveđani jesu jaki, znamo sve njihove mogućnosti ali sve je na nama. Ako mi izađemo kako treba i budemo spremni, a nadam se da smo u ovom trenutku stvarno spremni, onda neće biti nikakvih problema", istakao je selektor Crnogoraca, te dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Sigurno je da je, makar po meni, Zlatan Ibrahimović jedan od tri najbolja svjetska igrača, a možda u ovom trenutku i najbolji. A reprezentacija Švedske sa njim i bez njega, isto kao i naša sa Mirkom, nije ista. Međutim, Švedska nije Ibrahimović, niti je Crna Gora Vučinić, tako da sa njim ili bez njega reprezentacija Švedske ima čvrstu i kompaktnu ekipu koja igra disciplinovano ali mislim da smo mi u ovom momentu spremni, te da se možemo nositi sa njima i ostvariti pobjedu".

Utakmica Crna Gora - Švedska igra se u subotu na stadionu Pod Goricom sa početkom u 20:45. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.