Celta ubjedljivo slavila protiv Deportiva
EPA

La Liga, 9. kolo:

Celta ubjedljivo slavila protiv Deportiva

Celta je danas u okviru 9. kola španskog šampionata pobijedila Deportivo na domaćem terenu. 

Tim iz Viga je očitao lekciju Deportivu i na kraju je sasvim zasluženo slavio sa visokih 4:1, premda je prvo poluvrijeme okončano neriješenim rezultatom.

Do vodstva Celta je stigla u 32. minuti. Strijelac je bio Mallo, ali minimalna prednost domaćih na semaforu je stajala svega pet minuta kada je potom Albentosa matirao Alvareza i vratio stvari na početak.

U drugom poluvremenu Celta je zaigrala mnogo bolje i u 60. minuti dolazi do novog gola. Ovaj put u listu strijelaca se upisao Aspas golom s bijele tačke, da bi do kraja utakmice isti igrač zajedno sa Orellanom postigao još dva pogotka i postavio konačnih 4:1.

Celta se u La Ligi trenutno nalazi na osmoj poziciji, dok je Deportivo na 17. mjestu.

La liga, 9. kolo: 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Celta - Deportivo 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi