Chelsea neće dozvoliti Hazardu nastup za reprezentaciju
Foto: EPA

Belgiju očekuju utakmice protiv Grčke i Gibraltara

Chelsea neće dozvoliti Hazardu nastup za reprezentaciju

Eden Hazard je u junu ove godine slomio članak na treningu reprezentacije Belgije, a sjajni veznjak Chelseaja se još uvijek oporavlja od ove povrede, te će propustiti još nekoliko narednih mečeva londonskih Plavaca u Premier ligi.

Sjajni Hazard čini i okosnicu reprezentacije Belgije, ali su sve prilike da mu Chelsea neće dozvoliti da se odazove na poziv u reprezentativni tim, čak i ako bude spreman za utakmice Belgije u septembru.

Iako Hazard, vjerovatno, neće nastupiti ni za Chelsea u premierligaškim ogledima s Tottenhamom i Evertnom, on bi trebao biti spreman prije početka reprezentativne pauze, kada Belgija igra protiv Gibraltara i Grčke. 

"Eden Hazard je skoro spreman. Volio bih ga imati u svojoj ekipi za utakmice s Gibraltarom i Grčkom", izjavio je nedavno selektor Belgije, Roberto Martinez.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Međutim, iako bi Martinez bio sretan ukoliko bi Hazard u septembru ponovo obukao reprezentativni dres, čini se da će Chelsea ostati pri svom stavu, te da sjajni Belgijanac neće moći nastupiti za državnu reprezentaciju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi