Conte napušta Chelsea, zna se i gdje nastavlja karijeru?
Foto: EPA

Odlazi na kraju sezone

Conte napušta Chelsea, zna se i gdje nastavlja karijeru?

M. Šljivak

Antonio Conte (48) napustiće klupu Chelseaja narednog ljeta.

Italijanski stručnjak je klupu Plavaca preuzeo 2016. godine. Tim je u prvoj sezoni odveo do titule prvaka, ali ove sezone stvari sa igračima ne funkcionišu najbolje.

Sve je izvjesnije da će Conte u narednim mjesecima napustiti mjesto menadžera londonskog tima, a Le Parisien tvrdi da se već zna i njegova naredna destinacija.

Conte bi na ljeto naredne godine trebao preuzeti vođenje francuskog PSG-a. Tamo će zamijeniti Unaija Emeryja sa kojim u rukovodstvu pariškog tima nisu zadovoljni, a pregovori sa 48-godišnjim Italijanom su navodno već počeli

Conte je u trenerskoj karijeri radio kao selektor Italije (2014-2016), a najveće uspjehe je imao na klupi Juventusa sa kojim je osvojio tri naslova prvaka Italije.

Također, radio još u Sieni, Atalanti, Bariju i Arezzu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi