Corini: Zukanović zaslužuje šansu u klubu kakav je Inter

Bivši trener Chieva iz Verone

Corini: Zukanović zaslužuje šansu u klubu kakav je Inter

Sezona lova na bosanskohercegovačke reprezentativce otvorena je sa Ervinom Zukanovićem, koji je prema dobro informiranim izvorima italijanskih medija blizu odlaska iz Chieva. 

Ovaj 28-godišnji defanzivac svojim igrama u Italiji privukao je interes brojnih klubova, a navodno u predstojećem prijelaznom roku za njegove usluge "potući" će se Lazio, Udinese, Napoli, ali i slavni Inter. 

Komentar na interes Intera za Zukanovića dao je i bivši trener Chieva Eugenio Corini, koji je istakao da bh. reprezentativac zaslužuje šansu u klubu kakav je Inter. 

"Ervin je defanzivac koji odlično igra lijevom nogom i s vremenom je naučio odgovarati na sve zadatke koji se od njega traže. Bio sam mu pružio priliku i moram priznati da je opravdao moja očekivanja. Bolje se snašao na poziciji lijevog beka, a igre nisu prošle nezapaženo ni od strane brojnih klubova koji su ga gledali. Ervin je zaslužio da dobije šansu u klubu kakav je Inter, a onda je na njemu da svoj kvalitet dokaže na terenu", kazao je Corini za italijanske medije. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nagađa se kako bi tim iz Verone bio spreman pustiti Zukanovića u Inter za 3,5 miliona eura. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.