De Biasi: Xhaka nije ni Pele, ni Maradona
Foto: EPA

Albanski selektor odgovorio

De Biasi: Xhaka nije ni Pele, ni Maradona

Reprezentaciju Albanije je iznenada napustio ponajbolji fudbaler Taulant Xhaka, koji je sa priprema otišao zbog neslaganja sa selektorom Giannijem De Biasijem.

De Biasi je Xhaku ostavio na klupi na utakmici protiv Italije, a fudbaler Basela je izjavio da je razočaran izjavama selektora koji, prema njegovim riječima, nikada ne govori istinu, te nakon toga napustio reprezentaciju.

O novonastaloj situaciji odlučio je progovoriti i sam De Biasi, koji je opušteno poručio da u Albaniji niko nije nezamjenjiv, pa tako ni Xhaka.

"U reprezentaciji Albanije su svi fudbaleri jednaki i moći ćemo bez svakoga. Xhaka nije ni Pele, ni Maradona", započeo je Di Biasi, te dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Xhaka mi je svoju odluku da ode saopštio nakon utakmice sa Italijom. Odgovorio sam mu samo 'Ok'. On nije neko bez koga ne možemo".

Podsjetimo, osim Taulanta Xhake tabor albanske reprezentacije je iz sličnih razloga napustio i Amir Abrashi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi