Debi Salihovića u porazu HSV-a
Foto: EPA

Bundesliga, 4. kolo

Debi Salihovića u porazu HSV-a

Prvi susret četvrtog kola Bundeslige odigrali su Hannover i HSV na HDI Areni u Hannoveru. Uspješniji su bili domaćini koji su na kraju slavili rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme je proteklo u taktičkom nadmudrivanju dvije ekipe, pa nije bilo previše dobrih prilika ni pred jednim golom. Ipak, prvi je ozbiljnije zaprijetio Hannover i to preko Ostrzoleka u 24. minuti, ali je njegov pokušaj iz dobre pozicije izblokirao jedan od fudbalera Hamburgera.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0, a domaći su do vodstva stigli nakon pet minuta igre u nastavku. Strijelac gola u 50. minuti je bio Martin Harnik, koji se najbolje snašao u petercu protivnika i jednu odbijenu loptu poslao iza leđa golmana HSV-a.

Pobjedu Hannovera je potvrdio Ihlas Bebou. On je u 82. minuti natrčao na loptu koju je odbio golman gostiju i lagano je pospremio iza njegovih leđa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naš Sejad Salihović je upisao svoj debi za HSV, ekipu u koju je stigao prije nekolio dana. On je u 60. minuti zamijenio Jattu, ali nije uspio pomoći svojoj ekipi da izbjegne poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi