Džeko jedini u Seriji A koji je tresao mreže na 19 utakmica
Foto: EPA

Iza sebe ostavio Belottija i Higuaina

Džeko jedini u Seriji A koji je tresao mreže na 19 utakmica

Piše: E. Čaušević
Bh. reprezentativac Edin Džeko trenutno dijeli prvo mjesto liste strijelaca Serije A sa Andreom Belottijem.

Obojica fudbalera su u dosadašnjem dijelu sezone postigla po 25 golova, te su glavni kandidati da na kraju ponesu laskavu titulu najboljeg strijelca sezone u Seriji A. Ipak, iako je Belotti izjednačen s Džekom naš reprezentativac je uradio ove sezone što nikom nije pošlo za nogom.

Naime, Džeko je postigao gol na 19 utakmica u dosadašnjem dijelu sezone, te je prvi u ovom poretku. Belotti je mreže protivnika tresao na 17 utakmica, a iza njega je Higuain koji je do sada postigao 23 gola na 16 utakmica. 

Na četvrtom mjestu ove liste nalazi se napadač Lazija, Ciro Immobile, koji je u dosadašnjem dijelu postigao 18 golova i bio je strijelac na 15 utakmica. Iza njega su Marco Borielli i Mauro Icardi koji su dali golove na 13 utakmica. Nevjerovatno zvuči da je Icardi postizao golove na 13 utakmica, a da na kontu ima 21 postignut gol.

Edin Džeko je bio strijelac na utakmicama protiv (redom): Udinese, Samdoria, Crotone, Inter, Napoli, Palermo, Sassuolo, Pescara, Chievo, Cagliari, Sampdoria, Fiorentina, Crotone, Torino, Palermo, Sassuolo, Empoli, Bologna, Atalanta.


Seria A