Enrique: Ne dižite hajku, Neymar je imao dozvolu da šutira!

Brazilac promašio jedanaesterac

Enrique: Ne dižite hajku, Neymar je imao dozvolu da šutira!

Teme:

Barcelona je ubjedljivo savladala Villareal u prvom susretu polufinala Kupa kralja rezultatom 3:1, a pobjeda je mogla biti i ubjedljivija da je Neymar realizovao jedanaesterac koji je dosuđen u 71. minuti.

Mnogi su ostali iznenađeni kada je loptu na bijelu tačku namjestio Neymar, a ne Lionel Messi, što je dugogodišnja praksa u ekipi Barcelone. Brazilac je promašio realizovati najstrožu kaznu što je vrlo brzo prouzrokovalo razne komentare, koje je Luis Enrique želio zaustaviti u startu izjavom koju je dao za španske medije.

"Messi je naš prvi izvođač penala, a Neymar drugi. Igrači su se dogovorili da u ovom susretu jedanaesterac izvede Neymar i to treba poštovati. Ovo je bio njihov dogovor, a ja imam povjerenje i u jednog i u drugog. Stvarno je bespotrebno dizati hajku iz ničega nakon Neymarovog promašaja", riječi su španskog stručnjaka.

Barcelona bi sa 4:1 vjerovatno već osigurala plasman u finale najmasovnijeg takmičenja u Španiji, ali je i sa ovim rezultatom vrlo blizu prolaska dalje. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti