Everton zamjenu za Lukakua pronašao u Sportingu?
Foto: EPA

Koeman želi Seydoua Doumbiju

Everton zamjenu za Lukakua pronašao u Sportingu?

U Everton je ovog ljeta stigao veliki broj pojačanja, ali je ekipu Karamela napustio sjajni Romelu Lukaku. Čini se da Koeman, ipak, nije uspio naći adekvatnu zamjenu za Belgijanca, s obzirom da je Everton razočarao na početku nove sezone Premier lige.

Upravo zbog lošeg starta sezone, na Goodison Parku već razmišljaju o potencijalnim pojačanjima. Napad je veliki problem za ekipu Evertona, a, prema pisanjima britanskih medija, Karamele su riješenje svojih problema pronašle u Sportingu iz Lisabona.

Navodno je trener ekipe Ronald Koeman zainteresovan za napadača Sportinga Seydoua Doumbiju, te već u januaru želi uputiti ponudu za ovog reprezentativca Obale Slonovače.

Doumbija je odlično počeo sezonu, a iz Evertona su već kontaktirali Sporting u vezi njegovog transfera. Problem za Karamele bi, međutim, mogla predstavljati Doumbijina otkupna klauzula u Sporting, koje iznosi čak 55 miliona funti, iako je lisabonski klub, ovog ljeta, otkupio njegov ugovor od Rome za svega tri miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 29-godišnji napadač je najbolje partije pružao u CSKA Moskvi, a u Evropi je nastupao još i za Young Boys, Romu, Newcastle i Basel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi