Fenjeraš dobio novog trenera pa se pretvorio u Juventus

Zeman probudio Pescaru

Fenjeraš dobio novog trenera pa se pretvorio u Juventus

Fudbaleri Pescare su danas u 25. kolu Serije A došli do svoje tek druge pobjede u sezoni, ali su zato to uradili u velikom stilu. Reklo bi se, po uzoru na Juventus.

Posljednjeplasirani tim italijanskog prvenstva je na svom terenu pregazio Genovu sa čak 5:0 i čini se da je promjena na klupi bila pozitivni šok.

Nakon otkaza Oddu, na klupu Pescare je stigao Zdenek Zeman koji je poznat po tome što gaji izuzetno ofanzivan stil igre, a prva utakmica je pokazala da polako dolaze bolji dani za ovaj klub.

Za Pescaru je možda kasno da se spasi ispadanja jer 17-plasirani Empoli 'bježi' cijelih deset bodova, ali u fudbalu su se dešavala i veća čuda od toga.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Golove za Pescaru su u današnjem susretu postizali Orban (autogol), Caprari (2x), Benali i Cerri. Zanimljivo je da je Zeman u prvoj utakmici oborio i jedan rekord, s obzirom da je ovo prvi put u historiji da Pescara postigne tri gola za jedno poluvrijeme (3:0).


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi