Griezmann junak Atletica
Foto: EPA

Primera

Griezmann junak Atletica

E. Škorić

Nogometaši Atletico Madrida su, poput Reala i Barcelone, upisali pobjedu u 20. kolu španske Primere.

Atletico je u Madridu, na svom Vicente Calderonu, ugostio i savladao momčad Rayo Vallecana sa 3:1.

Antoine Griezmann je bio igrač odluke. Francuski reprezentativac prvo u 12. minuti koristi grešku gostujuće odbrane i dovodi Atletico u vodstvo.

Isti igrač je desetak minuta kasnije, na ubačaj Marija Mandžukića, glavom loptu proslijedio u mrežu za još sigurnijih 2:0 na semaforu. Roberto Trashorras postiže sjajan gol i Vallecano se vratio u 35. minuti.

U nastavku još jedan pogodak u mreži gostiju. Griezmann je izveo korner, a Manucho nespretno matirao vlastitog golmana. Atletico je trećeplasirani sa 44 boda, Barca ima tri boda više, a vodeći Real četiri.

Primera, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico - Rayo 3:1 (Griezmann 12, 22, Manucho 56 - ag/ Trashorras 35)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.