Igrač koji je srušio PSV pravi veliki transfer?

Barišić skrenuo pažnju na sebe

Igrač koji je srušio PSV pravi veliki transfer?

Mladi fudbaler Osijeka Borna Barišić proslavio se na prošlosedmičnoj utakmici u Eindhovenu.

Barišić je bio strijelac jedinog pogotka za Osijek u senzacionalnoj pobjedi nad PSV-om (1:0) i uopšte nije nemoguće da do kraja ljetnog prelaznog roka ostvari inostrani transfer.

Kako je istakao sportski direktor Osijeka Alen Petrović, Borna Barišić se već neko vrijeme nalazi na radaru Dynama iz Kijeva, a za njega se interesuju i neki klubovi iz Holandije i Njemačke.

"U ovom trenutku fokusirani smo na utakmice, a ne na transfere. Čekaju nas dva derbija u HNL-u i revanš s PSV-om koji dočekujemo s odličnim rezultatom. Ne želimo u takvim okolnostima remetiti mir u svlačionici pričama o transferima. Uostalom, prirodno je zanimanje inostranih klubova za naše igrače, jer postižemo zapažene rezultate. Ako nastavimo uzlaznom putanjom takvih će zanimanja biti sve više”, dodao je Petrović.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Borna Barišić ima 24 godine, igra na poziciji lijevog beka i kapiten je Osijeka. Do sada je odigrao tri utakmice za A reprezentaciju Hrvatske, za koju je debitovao 11. januara ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi