Insigne odlučan da zaigra protiv Intera

Napadač Napolija ima blažu povredu

Insigne odlučan da zaigra protiv Intera

Veliki derbi 9. kola italijanske Serije A odigrat će večeras na stadionu San Paolo u Napulju Napoli i Inter.

Radi se o duelu prve i druge ekipe na tabeli koje igraju potpuno različit fudbal ove sezone. I, dok je Napoli privukao simpatije većine neutralnih ljubitelja fudbala, za Inter mnogi smatraju da ne igraju atraktivan fudbal, ali ipak pobjeđuju. 

Problem za atraktivnu i napadačku igru Napolija mogla bi predstavljati povreda jedne od glavnih napadačkih uzdanica Lorenza Insignea. Insigne je povrijedio aduktor u meču Lige prvaka protiv Manchester Cityja, ali odlučan je u namjeri da večeras zaigra protiv Intera. 

On je, prema pisanju italijanskih medija, trenirao u proteklim danima pod posebnim uslovima i učinio je sve kako bi bio spreman za večerašnji meč, a Maurizio Sarri je navodno spreman da rizikuje i stavi ga od prve minute. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko se to na kraju ne dogodi, Sarrijeva alternativa za Insignea je Adam Ounas koji je igrao na treninzima u paru sa Callejonom i Mertensom. Osim njega, tu bi mogao da zaigra i Piotr Zielinski.

Podsjetimo da večerašnji susret počinje od 20.45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi