Joachim Low u velikim 'problemima': Koga odabrati?
Foto: EPA

Nijemci mogu sastaviti četiri ekipe za Mundijal

Joachim Low u velikim 'problemima': Koga odabrati?

Piše: R. Pašić
Reprezentacija Njemačke je kvalifkacije završila sa perfektnim učinkom od 30 bodova iz deset susreta. Biće izabranici Joachima Lowa veliki favoriti na predstojećem Mundijalu, ali će ovaj stručnjak imati velikih "problema".

Naime, selektor Njemačke će pred Svjetsko prvenstvo biti na slatkim mukama, s obzirom da je roster ove reprezentacije toliko širok da se mogu sastaviti čak četiri respektabilne ekipe.

Upravo to je problem i veliko pitanje za Loewa: Koga povesti u Rusiju, ali i koga uvrstiti u startnu postavu?

U ovom kvalifikacionom ciklusu su neki "isprobani" igrači ponovo pokazali zašto im se ukazije povjerenje, ali su se i neki mladi odlično predstavili njemačkoj fudbalskoj javnosti i selektoru Joachimu Loewu.

Briljirali su tokom kvalfikacija Timo Werner, Jonas Hector, Leon Goretzka, Rudiger i Can, dok će poziv očekivati i Plattenhardt, Stindl, Younes i Gnabry. Njemačka ima toliko sjajnih fudbalera da je zvanična stranica Bundeslige odlučila sastaviti čak četiri tima od igrača koje Loew ima na raspolaganju. 

U prvoj opciji su svakako najpoznatija i najprovjerenija imena, ali ni ostale tri nisu za odbaciti, a sigurno bi i timovi predstavljeni kao Opcija 2 i Opcija 3 bili konkurenti za titulu prvaka svijeta.

Ovo su četiri tima Njemačke prema zvaničnoj stranici Bundeslige, koji je najbolji?

Opcija 1

Opcija 2

Opcija 3

Opcija 4