Lukaku: Bio sam veoma blizu jednog kluba iz Premiershipa

Lukaku otkrio

Lukaku: Bio sam veoma blizu jednog kluba iz Premiershipa

Belgijski fudbaler Romelu Lukaku jedan je od najtraženijih napadača u Evropi.

Za njegove usluge interesuju se brojne ekipe, a mnogi smatraju da je pravo čudo da ga je Everton prošlog ljeta uspio zadržati.

Belgijanac je engleskim medijima otkrio da je bio veoma blizu da potpiše za jednu ekipu iz Premiershipa prošlog ljeta, ali nije htio otkriti o kojem timu je riječ.

"Neću vas lagati. Bio je jedan klub iz engleske koji me je htio dovesti. Ipak, došao je novi trener u Everton i on me je obavijestio da ne želi da napustim tim. Šta možete uraditi kada se dese takve stvari?", upitao se Lukaku.

Belgijanac je dodao da silno želi osvojiti trofej u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To je trofej koji želim i za koji ulažem mnogo napora. Neću reći 'ne' ni Seriji A, La Ligi, Ligue 1 ili Bundesligi, ali mora se pojaviti pravi trener koji će vjerovati u mene tamo. Ne želim preći u neki klub i kasnije shvatiti da njihov sistem igre nije pravi za mene", rekao je Lukaku.

Podsjetimo da je on ove sezone odigrao 13 mečeva u Premiershipu te je postigao sedam golova uz tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi