Magija Payeta donijela Francuskoj pobjedu

Trikolori savladali Kamerun (3:2)

Magija Payeta donijela Francuskoj pobjedu

Reprezentacija Francuske je večeras u prijateljskoj utakmici u Nantesu savladala Kamerun rezultatom 3:2.

Seriju pogodaka na ovoj vrlo zanimljivoj utakmici otvorio je u 20. minuti Matuidi, da bi svega dvije minute kasnije Aboubakar poravnao na 1:1.

Četiri minute prije odlaska na odmor, Francuska je ponovo stekla prednost a za to se pobrinuo Giroud, koji je pogodio nakon fantastične asistencije Pogbe.

Taj rezultat je bio aktivan sve do 88. minute, kada je Choupo-Moting pogodio za izjednačenje na 2:2.

Kada se činilo da će meč biti okončan neriješenim rezultatom, na scenu je stupio Dimitri Payet.

Vezista West Hama je još jednom potvrdio da je majstor za slobodne udarce i u 90. minuti postigao fenomenalan pogodak za pobjedu Trikolora.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Za Payeta je ovo bio treći pogodak u pet posljednjih nastupa za Francusku. Usudit ćemo se da kažemo da je najljepši, a vi prosudite sami.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi