Neymar proglašen za najboljeg brazilskog igrača u Evropi

Drugi put uzastopno osvaja ovu nagradu

Neymar proglašen za najboljeg brazilskog igrača u Evropi

E. Čaušević
Teme:

Fudbaler Barcelone Neymar danas je dobio nagradu za najboljeg brazilskog igrača u Evropi u prošloj godini.

Neymaru je ovo drugi put da osvaja popularnu Sambu, a za svoju sjajnu sezonu u Barceloni nagrađen je na pravi način. On je prošle godine osvojio ovu nagradu po prvi put, te se sada nameće dominacija igrača Barce.

On je osvojio 37,8 posto glasova, dok je na drugom mjestu završio igrač Bayerna Douglas Costa sa 13 posto glasova. Treće mjesto pripalo je igraču Intera Felipeu Melu koji je imao 9,3 posto glasova.

Neymaru je ova nagrada uručena danas u prostorijama trening kampa Barcelone, a Brazilac nije krio svoje oduševljenje što je osvojio ovu nagradu drugi put zaredom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi