"Nezadovoljni" Messi hat-trickom presudio Deportivu
Foto: EPA

Barca uvjerljiva

"Nezadovoljni" Messi hat-trickom presudio Deportivu

E. Škorić

Nogometaši Barcelone deklasirali su Deportivo s 4:0 u susretu 19. kola španske Primere.

Barcelona je s lakoćom stigla do nova tri boda. Deportivo nije smogao snage da barem ostvari pristojan poraz u duelu sa katalonskim divom.

Svoju je noć imao Lionel Messi, koji je postigao hat-trick. Messi je mrežu Deportiva zatresao najprije u 10. minuti na asistenciju Rakitića.

Dvadesetak minuta kasnije Suarez proigrava Argentinca, koji je opet precizan. Ujedno se kod rezultata 2:0 otišlo na odmor.

U nastavku još dva gola u mreži nemoćnog domaćina. Rakitić bilježi drugu asistenciju za Messija u 62. minuti, a u 83. minuti Sidnei autogolom postavlja konačnih 4:0 za goste.

Barcelona je ovom pobjedom došla na bod od vodećeg Reala, koji još ima i utakmicu manje. Deportivo je pao na 16. mjesto sa 17 bodova, a današnji susret igrao je i bh. reprezentativac Haris Medunjanin, koji je na terenu proveo 79 minuta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 19. kolo:
Deportivo - Barcelona 0:4 (Messi 10, 33, 62, Sidnei 83 - ag)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.