Njemačka ide u Rusiju
Foto: EPA

Kvalifikacije za SP, grupa C

Njemačka ide u Rusiju

S. Bošković

Fudbalska reprezentacija Njemačke slavila je protiv Sjeverne Irske u devetom kolu grupe C rezultatom 3:1 i plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. 

Njemačka je večeras upisala devetu pobjedu u ovoj grupi, te se uvjerljivo kao prva reprezentacija iz grupe plasirala na Svjetsko prvenstvo s, za sada, maksimalnih 27 bodova. 

Aktuelni prvaci svijeta poveli su nakon samo dvije minute igre kad je Rudy prekrasno pogodio gol domaćina šutem s preko 25 metara. Sjeverno Irci su pokušavali doći do brzog izjednačenja, ali je u 21. minuti susreta Wagner povisuje vodstvo Njemačke na 2:0. Četiri minute prije kraja utakmice Kimmich je na sjajan način pogodio za 3:0. Duboko u sudijskoj nadoknadi Sjeverna Irska dolazi do počasnog gola, a strijelac je bio Magennis.

S druge strane fudbalska reprezentacija Sjeverne Irske osigurala je drugo mjesto u grupi s obzirom na to da kolo prije kraja ima sedam bodova više od trećeplasirane Češke. Ipak, Sjeverna Irska i dalje nije uspjela da obezbijedi mjesto u baražu. 

Norveška je s rezultatom 8:0 potpuno razbila San Marino. Norvežani su poveli preko Henriksena u osmoj minuti, a onda je King postigao dva gola do 15. minute utakmice. Elyounoussi je postigao hat-trick, dok su jedan gol zabili i Selnaes, te Linnes. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U nešto ranijem terminu Češka je u utakmici bez rezultatskom značaja s 2:1 bila bolja od Azerbejdžana. 







Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, deveto kolo, grupa C: 

Sjeverna Irska - Njemačka 1:3 (Magennis 90+ /Rudy 2', Wagner 21', Kimmich 86')
San Marino - Norveška 0:8 (Henriksen 8', King 15', 17', Elyounoussi 40', 48', 69', Selnaes 59')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi