Petarda Barce u Valenciji uz Messijev promašen penal
Foto: EPA

Levante razbijen

Petarda Barce u Valenciji uz Messijev promašen penal

E. Škorić

Nakon četiri kola, Barcelona je vodeća momčad španske Primere sa sve četiri pobjede i 11:0 gol-razlikom.

Barca je seriju pobjeda nastavila u Valenciji protiv Levantea, koji je dosad najgore prošao protiv katalonskog diva, koji je slavio rezultatom 5:0.

Levante se dobro držao prvih pola sata igre, da bi onda u 34. minuti Neymar na asistenciju Messija pogodio za 1:0 u korist gostiju.  Brazilac je na fantastičnu asistenciju Argentinca izašao sam pred golmana, obišao ga i poslao loptu u mrežu.

Vyntra je skrivio penal u 41. minuti, dobio direktan crveni karton i vjerovatno presudio ‘smrtnu kaznu’ sebi i svojim suigračima. Međutim, Messi je promašio penal, što se ne događa tako često.

Dvije minute kasnije Hrvat Ivan Rakitić je popravio Messijevu grešku i pogodio za 2:0, rezultat prvog dijela. Sjajnim udarcem sa oko 20 metara postigao je fantastičan gol bivši igrač Seville.

Treći gol Barca postiže u 57. minuti. Ramirez je rutinski pogodio nakon ubačaja Messija. Ramirez je šest minuta ranije ušao umjesto Neymara u igru. Ramirez je u 64. asistent, Pedro zabija za 4:0. Konačnih 5:0 postavio je Messi u 77. minuti lijepim golom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 4. kolo:
Levante - Barcelona 0:5 (Neymar 34, Rakitić 44, Ramirez 57, Pedro 64, Messi 77)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.