Poraz Zvezde u nadoknadi, remi Partizana i Čukaričkog

Super liga Srbije, 12. kolo

Poraz Zvezde u nadoknadi, remi Partizana i Čukaričkog

D. Rakanović

Fudbaleri Partizana i Čukaričkog odigrali su nerješeno bez golova u Humskoj, u derbiju 12. kola Super lige Srbije. 

Partizan je odigrao očajan meč u domaćem prvenstvu. Imali su samo jednu konkretnu priliku i to tri minuta prije kraja ali je Soumah šutirao pravo u golmana Čukaričkog Aleksandra Kirovskog. 

Dok su gosti bili vrlo blizu pogotka u prvom poluvremenu, nekoliko sjajnih prilika propustio je Ognjen Mudrinski, koji je pogodio i prečku. 

Lider na tabeli Crvena zvezda poražena je na gostovanju u Kruševcu od ekipe Napretka sa minimalnih 1:0.

Trijumf Napretku donio je fenomenalnim pogotkom Nikola Mitrović u 90+6 minuti. 

Vojvodina je na svom Karađorđu savladala Mladost sa 2:0, a strijelac oba pogotka bio je Kojašević u 82. i 89. minuti. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Voždovac je na domaćem terenu ubjedljivo savladao Zemun sa 6:1. Strijelci za Voždovac su bili Geogijević koji je postigao hat-trick, dok je Luković dva puta matirao protivničkog golmana, a autogol je postigao Asani. Utješni pogodak za Zemun postigao je Lasickas u posljednjoj minuti utakmice. 

Borac je bio bolji od Radnika sa 3:1, dok je Spartak iz Subotice savladao niški Radnički sa 4:2. Mačva i Bačka odigrali su nerješeno. (1:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi