Portuglaci bolji od Švicaraca
EPA

Evropsko prvenstvo U21 - Kvalifikacije

Portuglaci bolji od Švicaraca

Piše: N. Karić
Mlada reprezentacija Portugala do 21. godine je u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na domaćem terenu savladala vršnjake iz Švicarske rezultatom 2:1.

Portugalci su dobro otvorili susret pa su odmah nakon 10 minuta meča stigli u vodstvo pogotkom Goncalvesa, a nedugo nakon toga u 29. minuti udvostručili su svoju prednost. 

Nekoliko minuta poslije drugog pogotka sviran je jedanesterac za domaćine, međutim Carvalho nije bio siguran izvođač pa je na semaforu ostalo 2:0. Još jedan pogodak je pao u prvih 45 minuta, ali ovaj put u mreži Portugalaca, i to kada je Garcia vratio Švicarce u život u 39. minuti susreta, nakon čega se otišlo na pauzu.

Gosti su u drugom dijelu pokušavali stići do boda na teškom gostovanju, međutim to im nije uspjelo pa su u ovome meču izašli kao poražena ekipa.

Portugalci su tako stigli do svoje druge pobjede u grupi i trenutno se nalaze na trećoj poziciji sa sedam osvojenih bodova. Jedini poraz su doživjeli upravo protiv mlade reprezentacije BiH sa 3:1. 

Naši momci se trenutno nalaze na drugoj poziciji sa devet osvojenih bodova i utakmicom više od trećeplasiranog Portugala, koji sljedeći meč igra protiv Lihtenštajna.