Razišli se Ibraković i Kapfenberg

Raskid saradnje

Razišli se Ibraković i Kapfenberg

Abdulah Ibraković više nije trener austrijskog drugoligaša Kapfenberga.

Tri kola prije kraja sezone u Erste ligi na zvaničnoj stranici Kapfenberga je danas potvrđeno kako je došlo do raskida saradnje sa bh. stručnjakom.

U posljednje vrijeme Kapfenberg ne bilježi zadovljavajuće rezultate. Zadnja pobjeda u prvenstvu je zabilježina 30. marta, a serija loših rezultata je rezultirala time da se klub nalazi šest bodova od mjesta koje vodi u niži rang. 

Kapfenberg se sada već bivšem treneru Ibrakoviću zahvalio na dosadašnjoj saradnji i poželio mu mnogo sreće u nastavku karijere.

Podsjećamo, Ibraković je na kormilo Kapfenberga stigao prošlog ljeta nakon što je prethodno obnašao funkciju sportskog direktora Sarajeva. U trenerskoj karijeri je još vodio Slobodu, Čelik i mostarski Velež. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi