Roma našla zamjenu za Edina Džeku?

Vučica želi napadača Lyona

Roma našla zamjenu za Edina Džeku?

E. Čaušević

Italijanski mediji ponovo su počeli špekulisati o tome da će bh. napadač Edin Džeko na kraju ove sezone napustiti Romu.

Kako piše Corriere dello Sport, Džeko je ponovo došao u prvi plan ljetnog prelaznog roka. Bh. napadač nije ispunio očekivanja čelnika Rome u ovoj sezoni, jer je u dosadašnjem dijelu sezonu u svim takmičenjima postigao samo deset golova.

Navodno, Roma je već počela tražiti zamjenu za Džeku ili konkurenciju za bh. napadača. Vučica će na kraju sezone na Olimpico pokušati dovesti napadača Lyona, Alexandrea Lacazettea. Ukoliko francuski igrač odbije Romu, italijanski klub će se okrenuti napadaču Juventusa, Simoneu Zazi.

Džeko je u januaru odbio bogatu ponudu iz Kine jer još uvijek želi da igra na najvišem nivou. Bh. fudbaler u Romi godišnje zarađuje 4,5 miliona eura što je postao i dodatni problem za rimski klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. kapiten je jučer od Rome dobio slobodan dan i nije trenirao, a zbog lakše povrede mišića protiv Bologne je utakmicu počeo sa klupe za rezervne igrače. Kako pišu mediji u Italiji upitan je i njegov nastup u narednoj utakmici protiv Atalante.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi