Ronaldov gol dovoljan za pobjedu Portugala
Foto: EPA

Portugal savladao Rusiju rezultatom 1:0

Ronaldov gol dovoljan za pobjedu Portugala

Portugal je u svojoj drugoj utakmici u okviru Kupa Konfederacija savladao domaćina Rusiju rezultatom 1:0, i tako zauzeo prvo mjesto u grupi A sa četiri boda.

Već na samom otvaranju utakmice, tačnije u osmoj minuti, Portugal dolazi do vodstva. Centaršut Guerrira prelijeće sve igrače Rusije u kaznenom prostoru, a Cristiano Ronaldo koji se nalazio na drugoj stativi, glavom lagano loptu proslijeđuje u mrežu. 

Rusije igra zaista očajno u prvom poluvremenu, a samo sahvaljujući odličnom Akinfeevu na odmor se odlazi sa minimalnom prednošću Portugalaca.

I drugo poluvrijeme bolje otvaraju portugalski fudbaleri, ali Akinfeev u 50. minuti sjajno brani pokušaj Andre Silve.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ipak, Rusi počinju igrati nešto bolje, pa se može reći da drugo poluvrijeme pripada domaćinima.

Rusi su prijetili uglavnom preko Smolova, ali do kraja utakmice nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol Portugala, pa je susret završen rezultatom 1:0.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti