Schelotto: Zukanović je zaslužio da igra u Interu

Hoće li doći do transfera?

Schelotto: Zukanović je zaslužio da igra u Interu

E. Škorić

Napadač Intera na posudbi u Chievu, Ezequiel Schelotto, smatra da Ervin Zukanović zaslužuje da igra u Interu.

Bh. reprezentativac je blizu Interu, ali još uvijek postoje problemi u realizaciji transfera. Chievo bi trebao da za određeni dio novca dobije i prava na Schelotta, dok bi u Milano trebao da krene naš reprezentativac.

Ni sam Schelotto više nije siguran što će se dogoditi i hoće li uopće doći do transfera. 

“Nisam dobio nikakve obavijesti. Ni Chievo, a ni Inter mi ništa ne govore. Za sada planiram završiti odmor, pa ćemo vidjeti. Vidjet ćemo što Inter planira da učini sa mnom. Oni su mirni, ali mislim da će u ovoj sedmici sve riješiti. No, prepuštam te stvari mom agentu”, kazao je Schelotto. 

Zukanović u Interu?

“On mora da bude spreman kada ga pozove jedan klub kao što je Inter. Ovakvu priliku možete da dobijete kao klinac ili godinama kasnije, što se dešava kod Zukana. Igrao je sjajnu sezonu s nama i nadam se da može nositi dres Intera. On je izvanredan igrač, jak je, igra dobro i za svoju reprezentaciju. Sada sve ovisi o njemu, nadam se da će sve biti dobnro. Dobar je stoper, sjajna je osoba, zaslužio je šansu”, ističe Schelotto.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Schelotto je u Interu od 2013. godine, ali stalno ga klub šalje na posudbe. Prvo je bio posuđen Sassuolu, potom Parmi i prošle godine Chievu. Argentinac je od 2008. godine u Seriji A, a igrao je jednom i za reprezentaciju Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti