Sergej Milinković-Savić mijenja reprezentaciju?

Neće igrati za Srbiju?

Sergej Milinković-Savić mijenja reprezentaciju?

E. Škorić

Fudbaler Lazija Sergej Milinković-Savić (22) mogao bi da promijeni reprezentaciju.

Nedavno je mladi stoper Celtica Jozo Šimunović umjesto za Hrvatsku odlučio da igra za BiH, a talentovanog fudbalera bi mogla izgubiti i Srbija.

Milinković-Savić briljira u Laziju ove sezone, a Vestionline tvrde da je velika mogućnost da dres Srbije zamijen dresom Crne Gore. Navodno su uspostavljeni kontakti s menadžerom Matejom Kežmanom, nakon što se saznali da za Sergeja ne mari srbijanski selektor Slavoljub Muslin.

Popularni SMS na meti je mnogih velikih klubova i već je odlučan da zaigra u Crnoj Gori, na što ima pravo jer nije zaigrao za prvi tim Srbije. 

Mirko Ivanić, Filip Stojković i mnogi drugi fudableri ranije su se odlučili da zaigraju za Crnu Goru pošto nisu imali željeni status u reprezentaciji Srbije. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Mladi fudbaler igra na poziciji centralnog veznog, a prije Lazija nastupao je za Vojvodinu i Genk. U dresu mlade srbijanske reprezentacije je u 12 nastupa dao četiri gola.

Inače, treba napomenuti da je njegov otac Nikola rođen u Sanskom Mostu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi