Turski velikani u borbi za Dijamanta
Foto: EPA

Džeko između Galate i Bešiktaša

Turski velikani u borbi za Dijamanta

M. Šljivak

Bh. reprezentativac Edin Džeko već dugo se povezuje s odlaskom iz ekipe Rome.

Kao nova destinacija kapitena naše selekcije spominje se Turska, a tamošnji mediji tvrde da novi klub Edina Džeke mogu biti Galatasaray ili Bešiktaš.

Galatasaray ozbiljno pokazuje interes za 30-godišnjeg fudbalera. Već dugo se bh. fudbaler povezuje s prelaskom u ovaj tim, a turski mediji tvrde kako je rukovodstvu kluba prioritet njegovo dovođenje.

Ako u tome ne uspiju, okrenuće se jeftinijoj varijanti, napadaču Akshisara Hugi Rodallegi, kojeg mogu dobiti za nešto manje od dva milion eura.

Ipak, Galata će imati konkurenciju u dovođenju Džeke. Interes je ponovo pokazao i Bešiktaš, koji nema namjeru čekati odluku Marija Gomeza o eventualnom ostanku u klubu.

Oni su spremni platiti pet miliona eura za jednogodišnju posudbu, a zatim još 11 miliona u slučaju da se transfer 2017. godine kompletira.

Džeko će kako stvari stoje napustiti Romu tijekom ljeta, a kako stvari stoje najrealnija opcija je odlazak u Istanbul.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi