Vahin Trabzon poražen od Legije, slavio i Lokeren

Grupa L

Vahin Trabzon poražen od Legije, slavio i Lokeren

Dvije minimalne pobjede zabilježene su večeras u okviru grupe L. Najviše je profitirala Legia koja se pobjedom u Turskoj osamila na vrhu tabele, dok je važnu pobjedu slavio i Lokeren protiv Metalista.

Trabzonspor je tokom cijele utakmice bio dominantniji tim, ali šta to vrijedi kada je pobjedu odnijela Legia iz Varšave. Jedan udarac u okvir gola bio je dovoljan gostima da se u Poljsku vrate sa nova tri boda, a gol odluke postigao je Kucharczyk već u 16. minuti.

Vahin Trabzonspor je za 90 minuta uputio više od dvadeset udaraca, imao posjed od preko 60% ali na kraju nije uspio izvući povoljniji rezultat. Legia je susret čak završila sa desetoricom pošto je Žyro zaradio drugi žuti karton u 88. minuti. Susret je produžen osam minuta, ali domaći nisu uspjeli izbjeći poraz. Ostalo je 1:0 za Legiju koja sada ima šest bodova i usamljena je na vrhu tabele.

Lokeren i Metalist odigrali su u Belgiji tvrdu utakmicu koju je odlučio jedan pogodak. Na njega se čekalo do 74. minute a onda je De Pauw postigao gol za veliko slavlje Lokerena. Sada belgijski tim ima tri boda, dok je Metalist ostao na posljednjoj poziciji grupe bez ijednog osvojenog boda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, grupa L

Trabzonspor - Legia 0:1
Lokeren - Metalist 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.