Veliki povratak Robina van Periseja
Foto: EPA

Moguć povratak u Feyenoord

Veliki povratak Robina van Periseja

M. Šljivak

Ekipa Feyenoorda osvojila je naslov prvaka Holandije nakon 18 godina.

Tim iz Rotterdama je vođen Dirkom Kuytom uspio da konačno dođe do titule pored Ajaxa i PSV-a, ali će u narednu sezonu ući bez Kuyta, koji je odlučio da završi karijeru.

Njegova zamjena bi ponovo mogla biti jedna legenda kluba. Holandski mediji pišu da bi vođa Feyenoorda u narednoj sezoni mogao biti Robin van Persie, aktuelni igrač Fenerbahčea.

RvP je najavio odlazak iz Turske, a potvrdio je da u rodnoj zemlji može igrati samo za dva kluba iz Rotterdama, Feyenoord i Excelsior.

"Povratak u Holandiju je ozbiljna opcija. Ipak, samo su dva tima u igri, Feyenoord ili Excelsior", rekao je Van Persie.

Ovaj 33-godišnji napadač je karijeru počeo u Excelsioru, da bi sa 16 godina prešao u Feyenoord, gdje je igrao do 2004. godine.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Potom je veliku karijeru izgradio u Arsenalu i Manchester Unitedu, a član Fenerbahčea je postao 2015. godine.

Ipak, sada je očigledno došlo vrijeme za povratak tamo gdje je sve i počelo, pa bismo RvP-ja ponovo mogli gledati u dresu Feyenoorda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi