Zahuktali Juve ne staje: Zaza skinuo Napoli  s trona
Foto: EPA

Stara dama preuzela vrh

Zahuktali Juve ne staje: Zaza skinuo Napoli s trona

E. Škorić

U derbiju 25. kola italijanske Serije A Juventus je ugostio Napoli, a meč je završen pobjedom domaćih 1:0.

Napoli se ove sezone ne šali, ali ni zahuktali Juventus, koji nije dozvolio Napolitancima da sačuvaju makar bod, iako su gosti umalo neporaženi napustili Torino. No, primili su gol u samom finišu, izgubili su prvo mjesto i vjerovatno određenu psihološku prednost.

Očekivano, dosta tvrda utakmcia, s dosta taktičkog nadmudrivanja od strane dvojice trenera, Allegrija i Sarrija. 

Napoli je bio puno oprezniji, Juve također nije želio previše da ostavlja prostora i nekako je bilo očekivano da nećemo prisustvovati nogometnoj ljepotici.

U prvom poluvremenu tek jedna ozbiljna situacija i to pred golom Juventua. U 36. minuti je Albiol nakon ubačaja iz kornera pucao glavom, ali je Buffon odbranio.

Početkom drugog dijela Insigne prijeti Juventusu, Buffon opet siguran. Juve je, kako je vrijeme prolazilo, sve više gospodario terenom, a najbolju šansu u 63. minuti nije iskoristio Dybala. On je nakon Pogbinog proigravanja s lijeve strane, loptu poslao iznad prečke. 

Napoli je nešto pokušavao, Higuain i Hamšik nisu najbolje šutirali, a u 88. minuti, kada se činilo da neće biti golova, Simone Zaza uspijeva da pogodi mrežu gostiju iz Napulja za veliko slavlje domaćih.

Juve je prvi put ove sezone na vrhu tabele sa 58 bodova, Napoli je ostao na 57 bodova. Ipak, prerano je da se kalkuliše, čeka na zasigurno velika trka među ova dva kluba za Scudetto. 

Serija A, 25. kolo:

Juventus -  Napoli 1:0 (Zaza 88)

Juventus: Buffon - Evra, Barzagli, Bonucci, Lichsteiner - Pogba, Marchisio, Khedira, Cuadrado - Morata, Dybala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli: Reina - Ghoulam, Koluibaly, Albiol, Hysaj - Hamšik, Jorginho, Allan - Callejon, Insigne, Higuain.


Simone Zaza Goal - Juventus 1 - 0 SSC Napoli paylaşan: sport-24hd
Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi