Zrinjski pokušava osvjetlati obraz bh. fudbala

Naš posljednji predstavnik u Evropi

Zrinjski pokušava osvjetlati obraz bh. fudbala

Mostarski Zrinjski će večeras na stadionu Pod Bijelim brijegom ugostiti Legiju u okviru 2. pretkola Lige prvaka.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine ostao je jedini predstavnik naše zemlje u Evropi nakon što su nastup u Evropskoj ligi ekspresno završili Sloboda, Široki Brijeg i Radnik.

Fudbaleri koje sa klupe predvodi Vinko Marinović imat će težak zadatak. U goste im stiže vrlo kvalitetan tim, koji je u svojoj historiji osvojio 11 šampionskih titula u Poljskoj. Michal Pazdan, Tomasz Jodlowiec, Ondrej Duda, Guilherme, Nemanja Nikolics, Aleksandar Prijović i ostali ne spadaju u red onih fudbalera za koje je čuo cijeli svijet, ali zajedno čine vrlo kvalitetnu ekipu koja zaslužuje respekt. Za Legiju nastupa i povremeni reprezentativac BiH Stojan Vranješ, koji je jedan od osmorice A reprezentativaca u timu poljskog šampiona.

Legiju sa klupe predvodi odličan stručnjak Besnik Hasi, koji je u bliskoj prošlosti pravio zapažene rezultate sa Anderlechtom. Albanski trener je u Varšavu stigao početkom juna, a debitovao je u utakmici Superkupa koju je Legia izgubila od Lecha sa visokih 4:1.

"Gledali smo Zrinjski u dvije pripremne utakmice. To je težak protivnik koji je zadržao 80% igrača iz prošle sezone. Ovdje će biti veoma vruće, ali moramo igrati. Imamo veliki respekt prema Zrinjskom i potpuno smo se fokusirali na meč koji slijedi. Još uvijek nisam odlučio hoće li protiv Zrinjskog nastupiti fudbaleri koji su igrali na Evropskom prvenstvu. Odluku ću donijeti sutra. Oni su tu i spremni su, pa ćemo vidjeti", rekao je Hasi na jučerašnjoj konferenciji za medije.

"Čeka nas jedna izuzetno teška utakmica protiv teškog protivnika. Sam podatak da u svojoj ekipi imaju pet igrača koji su nastupali na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Legia jeste favorit, ali moji igrači su maksimalno motivisani i spremni dati maksimum za povoljan rezultat", kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica Zrinjskog i Legije igra se večeras s početkom u 18 sati i 30 minuta, a glavni sudac će biti Španac Carlos Clos Gomez.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi