Zukanović: Džeko je glavna opasnost
Foto: EPA

Defanzivac Atalante pred duel s Romom

Zukanović: Džeko je glavna opasnost

M. Šljivak

Ervin Zukanović će se tokom vikenda ponovo vratiti na Olimpico.

Ovog puta će bh. reprezentativac u dresu Atalante odigrati meč protiv nekadašnjeg tima Rome, a pred ovaj meč Zukanović je za italijanske medije najavio utakmicu.

Bh. defanzivac tvrdi kako mu je bila čast nositi dres rimske Vučice, ali da je igranje za takav tim veliki pritisak.

"Igranje u Romi je za mene bilo veliko iskustvo. Grad je bio prelijep, ali pritisak igranja za Romu je ogroman", istakao je Zukanović, te je pohvalio Edina Džeku.

"Glavna opasnost po nas je moj sunarodnjak Edin Džeko. Veoma dobro ga poznajem, igra u sjajnoj formi i postiže golove. Međutim, generalno kompletan tim Rome je zaista odličan i mnogo će zavisiti od nas u ovom susretu", istakao je Zukanović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. reprezentativac je ove sezone nastupio u 19 utakmica u dresu Atalante, koja trenutno zauzima visoko peto mjesto u Seriji A.

Meč Rome i Atalante igra se u subotu od 15 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi