Gruzija namučila Litvaniju

Litvanci ipak u četvrtfinalu

Gruzija namučila Litvaniju

E. Škorić

Košarkaši Litvanije pobijedili su Gruziju u posljednjem meču osmine finala Eurobasketa rezultatom 85:81.

Litvanci su bili favoriti, ali su se dobro namučili u borbi za četvrtfinale. Gruzijci su nakon prve dionie vodili 20:17, a u jednom trenutku su imali plus devet u drugoj četvrtini.

Na poluvremenu je Gruzija vodila 40:39, ali u nastavku Litvanci uspijevaju da preokrenu, iako je Gruzija bila u prednosti gotovo svih 30 minuta igre.

U zadnjoj dionici je Litvanija ipak uspjela da se vrati, da okrene utakmicu u svoju korist i na kraju da zabilježe pobjedu, a sada ih čeka Italija u četvrfinalu.

Maciulis je ubacio 34 poena i on je najzaslužniji za pobjedu Litvanije. Jankunas je dodao 17 poena. Na drugoj strani Pachulia je bio najefikasniji sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.