Košarkaški savez Srbije podržava FIBA-u

Odlučeno na sastanku

Košarkaški savez Srbije podržava FIBA-u

Košarkaški savez Srbije stao je na stranu FIBA-e i tako podržao sva takmičenja pod okriljem ove organizacije. Ipak, dogovorena je i mogućnost da svaki od klubova odlučuje o svom izboru, tačnije da li će se takmičiti u Euroligi ili u FIBA takmičenjima.

Takođe, KSS održao je i sastanak sa srpskim predstavnicima u ABA ligi, te je predloženo da se najprije odigra domaća liga, a tek potom da prvaci država nastupe u regionalnoj.

"KSS podržava ideju FIBA o osnivanju FIBA Lige šampiona, smatrajući da je postojanje takmičenja koje se isključivo zasniva na sportskim kriterijumima veoma važno za dalji razvoj košarke u Evropi. Činjenica je da će se klubovi osnivači ABA lige izjasniti o predlozima FIBA i Evrolige u nedjelju 20. marta, te u ovom trenutku nije moguće prejudicirati kakva će njihova odluka biti. Imajući u vidu tu činjenicu, KSS izražava spremnost da predstavnici Košarkaške lige Srbije uzmu učešće u FIBA Ligi šampiona u skladu sa kvotama koje je FIBA odredila za region i Srbiju", stoji u saopštenju.

Kada su u pitanju ostali savezi, treba istaći da su BiH, Crna Gora i Makedonija već podržali FIBA-u, pa će interesantno biti vidjeti kakva je konačna sudbina ABA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi